Het Ministerie van Boek Onderzoek

Doelgroep: 8-10 jaar, tweede graad lagere school – dit kamp wordt in 2023 niet georganiseerd.

Dat boeken en verhalen meer zijn dan een verzameling woorden en leestekens, dat is ons al lang duidelijk. Maar hoe waardevol teksten nu juist zijn en welke schatten we er allemaal kunnen uithalen, dat gaan wij onderzoeken deze week. Verwacht je aan een kamp waar we creatief aan de slag gaan met uiteenlopende teksten en boeken. We gaan tijdens dit kamp veel lezen en ontdekken, maar we gaan ook zingen, koken, knutselen, spelen, filosoferen, experimenteren, … We laten ons leiden door wat we lezen en kruipen soms bijna in een boek! Lees jij graag en wil jij mee op ontdekking in de wondere wereld van boeken? Inschrijven dan! 

Een kampweekje (maandag tot vrijdag) in het Ministerie van Boekonderzoek kost 150 euro. We gaan steeds in beperkte groepjes van maximum 12 kinderen aan de slag en de begeleiding van de kampen is in handen van een leerkracht. Hierdoor kunnen we de leermomenten van onze deelnemers optimaliseren.

Uiteraard ligt de nadruk op ontspanning en plezier maken. We zetten dus vooral in op spelenderwijs en bewegend leren. Op die manier kunnen we ten volle genieten van onze rijke taal.

De deelnemers brengen zelf een rugzakje met lunchpakket, koek, fruit en voldoende drank (bij voorkeur water) mee. Al de kampjes gaan door in basisschool Dol-fijn te Rillaar – Ebdries 11, 3202 Rillaar. Er is steeds opvang voorzien van 8u tot 9u en 16u tot 17u.