Geheime letters en geniepige woorden

Doelgroep: 8-12 jaar, tweede en derde graad lagere school – Periode: 24 tot 28 juli 2022 van 9u tot 16u

Zin om een escape-spel te maken vol gekke letters, rare woorden en vreemde zinnen? Dan is dit kamp iets voor jou! Deze week onderzoeken wij allerlei soorten geheimtalen, ontdekken oude geschriften en leren over metaforen, beeldspraak en andere creatieve manieren om met onze taal te spelen. We bekijken hoe er vroeger geheime boodschappen werden verstuurd en proberen legendarische raadsels te ontrafelen. Daarna gebruiken we al deze kennis om een uitdagend escape-spel in elkaar te steken waarmee onze vrienden en familie thuis aan de slag kunnen. Uiteraard worden jullie tijdens deze week ook zelf voor enkele taal-mysteries gezet. Het wordt een week vol uitdagingen. Ben jij een echte taal-speurneus? Dan is dit kamp helemaal iets voor jou! 

Voor dit kamp werken we samen met High Five. Zij zorgen alvast dat alle administratie tip top in orde is zodat ik me volledig kan concentreren op de uitwerking en inhoud van de kampweek. Dat betekent dit jaar ook dat de ouders zowel een attest voor het ziekenfonds als een fiscaal attest kunnen aanvragen.

Klaar om in te schrijven of wil je nog wat extra informatie? Volg dan deze link!

Een weekje (maandag tot vrijdag) speuren in taal en boeken kost 160 euro. We gaan steeds in beperkte groepjes van maximum 12 kinderen aan de slag en de begeleiding van de kampen is in handen van een leerkracht. Hierdoor kunnen we de leermomenten van onze deelnemers optimaliseren.

Uiteraard ligt de nadruk op ontspanning en plezier maken. We zetten dus vooral in op spelenderwijs en bewegend leren. Op die manier kunnen we ten volle genieten van onze rijke taal.

De deelnemers brengen zelf een rugzakje met lunchpakket, koek, fruit en voldoende drank (bij voorkeur water) mee. Al de kampjes gaan door in basisschool Dol-fijn te Rillaar – Ebdries 11, 3202 Rillaar. Er is steeds opvang voorzien van 8u tot 9u en 16u tot 17u.