Het geheim van de ‘Boekenmoeke’

Meer info of deze mobiele escaperoom vastleggen?

Contacteer ons!

Kennen jullie de Boekenmoeke?

Eigenlijk heet ze Imelda, maar iedereen kent haar als de Boekenmoeke, een gezellig vrouwtje met een hart voor boeken. Ze baat al jaren het schattigste boekenwinkeltje van het land uit. Groot en klein zijn dol op haar. Ze kent haar winkeltje van binnen en van buiten; elk boek, elke bladzijde, elk woord, elke letter, elk leesteken, …  Nu ja, ze kende haar winkeltje, want de laatste tijd is er iets vreemds aan de hand.  Imelda is de weg kwijt in haar boekenrijk.  Ze loopt vaak doelloos rond en kan niet vinden waar haar klanten naar op zoek zijn.  “De Boekenmoeke wordt oud.” zeggen de mensen, “haar geheugen laat het afweten.”  Is het dat?  Of is er meer aan de hand?

Dit klinkt als een mysterie dat verder onderzocht moet worden.  Kan jouw klas het geheim van Imelda ontdekken?  Kom samen speuren in het boekenwinkeltje van Imelda en misschien kunnen jullie ervoor zorgen dat het geheugen van de Boekenmoeke terugkomt.

Het geheim van de Boekenmoeke is een coöperatieve activiteit waarbij de leerlingen in vier groepen naar hetzelfde doel toe werken.  De workshop is onder andere opgebouwd aan de hand van de vijf didactische sleutels voor begrijpend lezen en de leerplandoelen Nederlands (lezen). Op die manier is deze activiteit perfect te integreren in de lessen taal en kunnen verschillende doelen van de huidige leerplannen aangevinkt worden.

Deze mobiele escape room wordt ter plaatse op de school ingericht.  Hiervoor moet er enkel een lege ruimte van 5m op 5m beschikbaar zijn. 

De klas zal in vier groepen aan de slag gaan (maximum 25 leerlingen/minimum 13 leerlingen per sessie).  Een sessie duurt ongeveer 2 lesuren.  Deze activiteit is gericht op leerlingen van het 3de t.e.m. het 6de leerjaar.

De kostprijs bestaat uit een vast deel van 250 euro (ongeacht hoeveel sessies er geboekt worden) + een variabel deel afhankelijk van het aantal leerlingen. Van 13 t.e.m. 25 leerlingen bedraagt dat €6/persoon, vanaf 26 leerlingen is dat nog maar €5/persoon.