De wraak van Boekanchastor

Meer info of deze activiteit vastleggen?

Contacteer ons!

Dit is het nieuwe avontuur dat je kan beleven in het boekenwinkeltje van Imelda.
De Boekenmoeke ging tijdens de zomervakantie op reis naar Egypte. Ze ontdekte daar de rijke geschiedenis van het land en werd aangetrokken door het oude Egyptische geschrift: de hiërogliefen. Daarom kocht ze een prachtige koffer versierd met deze tekens.

Dat had ze beter niet gedaan! Haar winkeltje lijkt sindsdien wel vervloekt. Geen enkel boek kan nog gekocht worden. Wat is hier aan de hand? Het lijkt alsof de koffer er voor zorgt dat alle boeken in de winkel blijven. Imelda denkt dat het souvenir bezeten is door de kwaadaardige farao Boekanchastor. Hij wilde niet dat zijn onderdanen konden lezen en schrijven. Kan jouw klas de vloek verbreken en Imelda’s winkeltje redden? Door samen te werken kunnen jullie dan de geest verjagen uit het geheimzinnige koffertje!

De wraak van Boekanchastor is een coöperatieve activiteit waarbij de leerlingen in vier groepen naar hetzelfde doel toe werken. De workshop is onder andere opgebouwd aan de hand van de vijf didactische sleutels voor begrijpend lezen en de leerplandoelen Nederlands (lezen). Op die manier is deze activiteit perfect te integreren in de lessen taal en kunnen verschillende doelen van de huidige leerplannen aangevinkt worden. Deze mobiele escape room wordt ter plaatse op de school ingericht. Hiervoor moet er enkel een lege ruimte van 5m op 5m beschikbaar zijn.

De klas gaat in vier groepen aan de slag(maximum 25 leerlingen/minimum 13 leerlingen per sessie). Een sessie duurt ongeveer 2 lesuren. Deze activiteit is gericht op leerlingen van het 3de t.e.m. het 6de leerjaar. De kostprijs bestaat uit een vast deel van 250 euro (ongeacht hoeveel sessies er geboekt worden, je betaalt dit bedrag maar één keer) + een variabel deel afhankelijk van het aantal leerlingen. Van 13 t.e.m. 25 leerlingen bedraagt dat €6/persoon, vanaf 26 leerlingen is dat nog maar €5/persoon.